gegrilde gerookte Atlantische zalm

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-03-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stukken gerookte Atlantische zalm van 150 g

3 uien

1 glas rode wijn

1 eetlepel bruine suiker

2 eetlepels boter

peper
zout


De gerookte Atlantische zalm kan u vervangen door verse zalm of zalmforel

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De uien pellen, in ringen snijden en in een klontje boter fruiten. De suiker er over strooien, op zacht vuur laten karameliseren en dan rode wijn toevoegen. Laat inkoken tot een saus.
De zalm 3 tot 4 minuten aan een zijde roosteren onder de hete grill. Op de niet geroosterde zijde in de pan met de uiensaus leggen en nog enkele minuten laten garen.
De uiensaus over de borden verdelen en de zalm erop leggen.

Serveertip

Serveren met beetgaar gekookte aardappelen, wortelen en/of courgetten.
Eventueel versieren met preischeuten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten