Tomatensoep met zongedroogde tomaatjes

  • Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-03-2006

Onverwacht lekker, succes verzekerd!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 Gr Parmaham (1 plak), 1 laurierblad, 1tl oregano, 10 zongedroogde tomaatjes, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1l water, 3el olijfolie, 2 blikjes tomatenblokjes, evt geraspte kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Ham, laurierblad, oregano, zongedroogde tomaatjes, ui en knoflook in pan met 1 liter water. Tegen de kook aan, dan 1 uur laten trekken. Zeef de bouillon in een andere pan en haal de ham, tomaatjes, ui en knoflook uit de zeef. De ham in kleine blokjes snijden. Hak de tomaatjes ui en knoflook fijn. Doe olie in een pan en bak de tomaatjes knoflook en ui even. Doe de tomatenblokjes en de bouillon en de ham erbij en laat het 10 minuten sudderen. op smaak brengen met peper en suiker (geen zout want de parmaham maakt het erg zout, vandaar suiker)

Serveertip

eventueel serveren met vers geraspte kaas erover

Laatste reacties

geeske avatar
geeske 04-03-2006

Lijkt me erg lekker, gaat dus mee! Bedankt en groetjes, Geeske.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten