Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Vlaamse witte bonen

Vlaamse witte bonen

Door: brando70

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-03-2006

Ingrediënten 4 personen


400 gram witte bonen * zout * 150 gram buikspek * 20 gram reuzel * azijn * mosterd * peterselie.



Ontdek meer:

Voorbereiding

Was en zet de bonen een dag van te voten in het weekwat en laat ze 24 uur weken. Kook de bonen in ongeveer 1 uur gaar.

Bereidingswijze

Snijd het spek in dobbelsteentjes en bak die in de vooraf gesmolten reuzel. Voeg een scheut azijn toe en kook het spek verder gaar. Breng de uitgelekte bonen over in een warme schaal, voeg het uitgebakken en gekookte spek toe en roer dit goed door. Roer vervolgens een eetlepel mosterd door het gerecht, dat u, bestrooid met fijngeknipte peterselie, en met gekookte aardappels serveert.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top