1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Tsjechische keuken
  5. Geschnetzeltes

Geschnetzeltes

  • Tsjechisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-03-2006

Ingrediënten 4 personen


750 gr kalfsfricandeau
50 gr boter
125 ml slagroom
1 ui
100 ml witte wijn
bieslook


Verder heb je nodig


Scherp mes
snijplank
koekepan
spatel


Dit recept heb ik van een tv-kok uit Tsjechi?, heb het recept wel iets aangepast. Of het ook echt Tsjechisch is weet ik eigenlijk niet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper de ui en snijd het vlees in dunne reepjes.
Verhit de boter in een pan en bak hierin de gesnipperde ui zacht en glazig. Voeg het vlees toe en braad het even aan, blus het af met de wijn en slagroom. Breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes doorkoken tot de gewenste sausdikte. Voeg op het laatst nog wat bieslook toe en eventueel wat zout en peper naar smaak.

Serveertip

Lekker met r?sti en sperziebonen.
Maar kan ook heel goed met krieltjes of aarappelkroketjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van natasja_turenhout


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van natasja_turenhout
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top