Baka Bana

  • Bijgerecht
  • 10-20 min.

gebakken bakbanaan met beslag

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
60 gram zelfrijzend bakmeel

100 ml. ongekleurde drank met prik

Faja Lobi Pinda-Sat?saus

olie

snufje zout

1 theelepel suiker

1 rijpe bakbanaan

Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Wok

Schuimspaan


ipv. een wok kan ook een friteuse gebruikt worden

Voorbereiding

De bakbanaan schillen en schuin in dunne plakken van circa 10 cm snijden
De bakmeel, de drank, suiker en zout mengen tot een glad beslag is verkregen.

Bereidingswijze

Vul een wok met en laagje olie, tenminste genoeg om de bananen ruim in te kunnen laten \\\'zwemmen\\\'. De olie dampend heet laten worden, de bananen in het beslag dompelen (overtollig beslag laten afdruipen) en
direct in de olie goudbruin bakken.

Serveertip

Baka Bana is een Surinaams-Javaanse lekkernij, die vaak geserveerd wordt met echte Javaanse pindasaus.
Gebakken banaan wordt bereid met bakbanaan; deze bananen zijn groter en steviger dan de gewone banaan.
Gebruik voor de bereiding van dit gerecht bakbanaan, waarvan het vruchtvlees nog hard aanvoelt en waarvan
de schil mooi geel van kleur is; u kunt eventueel ook half rijpe bakbanaan kopen en die enkele dagen tot dit
niveau laten rijpen. Dit resulteert in mooi goudbruine gebakken banaan. Deze lekkernij kan met de meeste
gerechten worden gecombineerd.
Maar doet het ook erg goed als borrelhapje.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

natasja_turenhout avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten