Baka Bana
- Bijgerecht
- 10-20 min.
gebakken bakbanaan met beslag
Ingrediënten 2 personen
60 gram zelfrijzend bakmeel100 ml. ongekleurde drank met prik
Faja Lobi Pinda-Sat?saus
olie
snufje zout
1 theelepel suiker
1 rijpe bakbanaan
Benodigdheden
Wok
Schuimspaan
ipv. een wok kan ook een friteuse gebruikt worden
Voorbereiding
De bakbanaan schillen en schuin in dunne plakken van circa 10 cm snijden
De bakmeel, de drank, suiker en zout mengen tot een glad beslag is verkregen.
Bereidingswijze
Vul een wok met en laagje olie, tenminste genoeg om de bananen ruim in te kunnen laten \\\'zwemmen\\\'. De olie dampend heet laten worden, de bananen in het beslag dompelen (overtollig beslag laten afdruipen) en
direct in de olie goudbruin bakken.
Serveertip
Baka Bana is een Surinaams-Javaanse lekkernij, die vaak geserveerd wordt met echte Javaanse pindasaus.
Gebakken banaan wordt bereid met bakbanaan; deze bananen zijn groter en steviger dan de gewone banaan.
Gebruik voor de bereiding van dit gerecht bakbanaan, waarvan het vruchtvlees nog hard aanvoelt en waarvan
de schil mooi geel van kleur is; u kunt eventueel ook half rijpe bakbanaan kopen en die enkele dagen tot dit
niveau laten rijpen. Dit resulteert in mooi goudbruine gebakken banaan. Deze lekkernij kan met de meeste
gerechten worden gecombineerd.
Maar doet het ook erg goed als borrelhapje.