Citroen Kwark Taart

  • Internationaal, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-03-2006


Zaaaaalige taart

Deel dit recept

Ingrediënten
4 citroenen; 300 gr. suiker; 10 blaadjes witte gelatine; 25 gr. boter; 200 gr. bastognekoeken; 500 gr. magere kwark; 250 ml. slagroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan; kom; springvorm van 22 of 24 cm. doorsnee

Bereidingswijze

Snijd 2 citroenen in plakjes. Breng in een pan 200 ml (2 dl.) water met 100 gr. suiker aan de kook. Los de suiker al roerend op en leg de plakjes citroen erin.Verwarm het geheel ca. 40 minuten op een laag vuur tot de plakjes omhuld zijn met een dikke laag suikersiroop. Week de blaadjes gelatine in een kom met ruim koud water. Boen de andere 2 citroenen schoon, rasp de schil er dun af en pers ze uit.Vul dit sap met water tot 100 ml.(1 dl.). Breng dit citroensap met de geraspte schil aan de kook en laat het ca. 2 minuten zachtjes sudderen.Knijp de gelatine goed uit en los ze , van het vuur af, al roerende op in het hete sap.Los ook de rest van de suiker(de resterende 200 gr.) op in het sap.Laat dit mengsel iets afkoelen.Smelt de boter.Verkruimel de bastognekoeken en meng er 2 el. van de suikersiroop en ook de gesmolten boter door. Vet een springvorm in en druk het koekmengsel uit op de bodem (met bolle kant van een lepel). Klop in een kom de slagroom stijf. Spatel voorzichtig de kwark en het gelatinemengsel door het slagroommengsel.Schep dit op de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Leg de geglaceerde plakjes citroen erop. Laat de taart in de koelkast in ca. 4 uur opstijven.

Laatste reacties

vegavisje avatar
vegavisje 12-06-2011

Sorry, gisteren gemaakt, vandaag gegeten: ik vond hem niet lekker. Bitter ipv friszuur. de plakjes citoen werden niet besuikerd en m.i hadden de schillen eraf gemoeten. Geen aanrader.

marliesindekeuken avatar
marliesindekeuken 29-06-2009

Heerlijk was deze taart! Ik heb wel wat minder suiker gebruikt (100 gram in het gelatinemengsel ipv 200 gram). Wat mij betreft was hij zo zoet genoeg, een lekkere frisse taart.

tina1951 avatar
tina1951 28-05-2006

Neem ik weer mee van jou Ruth ;-)) en het is zo lekker makkelijk.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten