Hachee van oma Greeve
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Een heerlijke hachee, ons familierecept, op 21 oktober 2011 100.000 keer bekeken.
Ik zie het als een monumentje voor mijn moeder. Ze zou het leuk hebben gevonden dat zoveel mensen van haar hachee genieten. Maak een flinke portie en vries de rest in. Eet smakelijk.
Ingrediënten 16 personen
8 flinke uien2 kilo riblappen of sucadelappen in flinke dobbelstenen gesneden
boter
2 bouillonblokjes
2 goudrenetten in stukken gesneden
takje rozemarijn
5 jeneverbessen
blikje tomatenpuree
flinke scheut rode wijn
10 kruidnagelen
4 blaadjes laurier
2 takjes tijm
peper en zout
water
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 251,38 kcal |
Koolhydraten | 5,59 g |
Eiwitten | 26,19 g |
Vetten | 13,23 g |
Voorbereiding
Braad het vlees in kleine porties in een koekenpan aan, zodat zich een korstje vormt. Doe je te veel vlees te gelijk in de pan dan kan het vuur de hoeveelheid niet aan en gaat het koken inplaats van bakken
Bereidingswijze
Snij de uien en bak die vervolgens in het overgebleven braadvet, voeg eventueel extra boter toe.
Als de uien licht gekleurd zijn doe je het vlees en de uien bij elkaar in een braadpan en vervolgens voeg je de overige ingredienten toe. Voeg zo veel water toe dat het vlees bijna onder staat. Deksel op de pan en zachtjes laten sudderen tot het vlees zacht is. Dat duurt wel 3 tot 4 uur
Bron
Recept van oma Greeve
Serveertip
Lekker met aardappelen en rode kool.