Hachee van oma Greeve
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 02-03-2006
Een heerlijke hachee, ons familierecept, op 21 oktober 2011 100.000 keer bekeken.
Ik zie het als een monumentje voor mijn moeder. Ze zou het leuk hebben gevonden dat zoveel mensen van haar hachee genieten. Maak een flinke portie en vries de rest in. Eet smakelijk.
Ingrediënten 16 personen
8 flinke uien2 kilo riblappen of sucadelappen in flinke dobbelstenen gesneden
boter
2 bouillonblokjes
2 goudrenetten in stukken gesneden
takje rozemarijn
5 jeneverbessen
blikje tomatenpuree
flinke scheut rode wijn
10 kruidnagelen
4 blaadjes laurier
2 takjes tijm
peper en zout
water
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 251,38 kcal |
Koolhydraten | 5,59 g |
Eiwitten | 26,19 g |
Vetten | 13,23 g |
Voorbereiding
Braad het vlees in kleine porties in een koekenpan aan, zodat zich een korstje vormt. Doe je te veel vlees te gelijk in de pan dan kan het vuur de hoeveelheid niet aan en gaat het koken inplaats van bakken
Bereidingswijze
Snij de uien en bak die vervolgens in het overgebleven braadvet, voeg eventueel extra boter toe.
Als de uien licht gekleurd zijn doe je het vlees en de uien bij elkaar in een braadpan en vervolgens voeg je de overige ingredienten toe. Voeg zo veel water toe dat het vlees bijna onder staat. Deksel op de pan en zachtjes laten sudderen tot het vlees zacht is. Dat duurt wel 3 tot 4 uur
Bron
Recept van oma Greeve
Serveertip
Lekker met aardappelen en rode kool.
Laatste reacties
Oma Greeve's recept maak ik iedere winter een keer of 4. Ik speel een klein beetje met zout (bouillonblokjes) om e smaak helemaal goed te krijgen, maar verder volg ik altijd dit recept. Een echte aanrader en hartelijk dank voor het plaatsen!
Dit recept al vaak gemaakt en het is altijd even lekker. Wl goed vlees bij de slager halen, dat maakt al het verschil
Hallo a3anne, heb je dit berichtje van oma Greeve uit Berkel ?? Want dat zou echt leuk zijn, mijn oma`s recept op tafel !! Deze week uitproberen..... Gr Mark
Mooi recept! Ik ga het morgen maken, ben erg benieuwd! Bedankt!!
Wat een heerlijke hachee. Ik heb het vandaag klaar gemaakt en het is een blijverdje, hoor. Wij hebben gesmuld.
een heerlijke hachee...grote pan gemaakt...de tweede dag was ie nog veel lekkerder...hmmmmm
Het vlees ligt nu te sudderen het ruikt heerlijk dus dat belooft wat.
We hebben het gisteren gegeten en het was lekker. Het is inderdaad geen hachee (zie daneb007), maar wel lekker. Misschien ook lekker in combinatie met rijst.
hoi anna ik heb vandaag voor de eerste keer hachee gemaakt me man vond het helemaal geweldig ik ben vegatariche dus ik eet het niet ahahahahha
hoi, na zoveel positieve reacties kan ik niet anders dan jouw hachee eens proberen. Van de week wil ik het maken dus ik ben erg benieuwd.