
6 8 plakjes diepvries bladerdeeg - 4-5 plakken ham - 4-5 plakken kaas - 150 gram ham in kleine reepjes - 300 gram prei (schoongemaakt en in smalle reepjes gesneden) - 100 gram geraspte belegen kaas - 125 ml crème fraîche of slagroom -
2 eieren - peper en zout - nootmuskaat -
1 heel klein uitje (gesnipperd) - 2 teentjes knoflook uit de pers
tijm naar smaak
2 eetl olijfolie
Bakplaat (42 x 35 cm) bekleed met bakpapier
Deze heerlijke preitaart is een echte topper op onze feestjes. Het is een aangepast recept.
Bladerdeeg ontdooien.
Olie verwarmen. Ui, knoflook en prei hierin zachtjes tot de prei zacht is. Reepjes ham erdoor en even mee bakken. Op smaak brengen met zout, peper, nootmuskaat en tijm.
Eieren los kloppen met room en helft kaas erdoor doen.
Oven voorverwarmen tot 200 graden.
Bakplaat invetten of met bakpapier bekleden. Deegplakjes erover verdelen.
Bladerdeeg inprikken met een vork en beleggen met plakken kaas. Hierop de plakken ham. Het prei-mengsel hierover verdelen.
Giet het room/ei/kaasmengsel erover. Bestrooi het geheel met de rest van de kaas.
Quiche 25-30 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven op 200 graden.
Heerlijk als onderdeel van een buffet, als borrelhapje (in kleine stukjes) of als hoofdgerecht met een lekkere salade
pwiggers 02-12-2020
Super leuk om te horen annemieke0. Bedankt voor je hele leuke reactie. Groet, Petra
annemieke0 02-12-2020
gatverdarrie wat lekker dit ik ga het zeker nog een keer maken ik *** hem mee het recept
hyacintje 21-04-2014
Erg lekker en makkelijk te maken! Deze ga ik zekr vaker maken
marielle8889 23-02-2014
Erg lekker!
pwiggers 16-03-2012
Antwoord op vraag Dineke: Formaat bakplaat is plm. 42 x 35 cm. En de taart is erg lekker!