1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Gamba\'s pikant

Gamba\'s pikant

Door: vis_van_sonja

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-03-2006

Ingrediënten


500 gr. gamba
Chilisaus
200 ml. slagroom
Kruidenboter
1 el. peterselie, verse, gehakte
1 tomaat
Olie
Boter
Peper
Zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de gamba's eventueel op smaak met zout en peper.

Haal van de gamba's de kop af, pel ze en spoel ze af; dep ze daarna droog met keukenpapier. Verhit in een grote koekenpan de olijfolie en de boter. Voeg de gamba's toe en laat ze rondom bruin worden. Doe er vervolgens de peterselie, de in stukjes gesneden tomaat, de chilisaus en slagroom bij. Laat dit inkoken tot een dikke saus.

Voeg op het laatste moment stukjes kruidenboter toe.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vis_van_sonja
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top