1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Gegrilde vis met citroengras

Gegrilde vis met citroengras

Door: vis_van_sonja

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-03-2006

Ingrediënten 4 personen


1 tomaat
0.5 komkommer
1 mango
500 gr. kabeljauwfilet
1 el. suiker
3 el. olie
2 stengels citroengras
3 teentjes knoflook
2 rode pepers
1 stukje (van 2 cm.) gemberwortel
1 tl. zout



Het gebruik van citroengras, een veelzijdig kruid met een subtiele citrusgeur, zorgt voor een volle smaak van een gerecht dat anders misschien alledaags zou zijn.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de grill in 7 minuten voor. Schil de gember en hak deze fijn. Maak de pepers schoon, verwijder de pitjes en snijd de peper fijn.Pers de knoflook uit. Snij de tomaat in stukjes. Meng de gember, pepers, knoflook, tomaat, zout en suiker in de Keukenmachine tot een gladde pasta.

Bereidingswijze

Snijd het citroengras in dunne plakjes. Snij de visfilets in per persoon gelijke stukken en leg ze in een lage schaal. Bestrijk ze royaal met de kruidenpasta en strooi de stukjes citroengras erover. Bestrijk de visfilets met olie. Schuif de schaal circa 10 centimeter onder een hete grill en grilleer de vis in circa 12 minuten gaar. Snijd de komkommer in plakjes. Schil de mango en snijd deze in plakken van de pit. Leg de gegrilleerde vis op de borden en garneer met plakjes komkommer en mango.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vis_van_sonja
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top