Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Tongfilet met krabsaus

Tongfilet met krabsaus

Door: vis_van_sonja

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-03-2006

Ingrediënten 4 personen


12 tongfilet
2 wortels
1 ui
1 laurierblad
10 peperkorrels
2 tomaten
2 aardappelen
4 krabbenpoten
50 gr. bloem
0.1 dl. bockbier
2.5 dl. witte wijn
1 dl. room
2 l. frituur-olie
1 el. kappertjes
1 plakje courgette
2 takjes verse, gehakte peterselie
1 takje tijm
Zout
verse Kervel



Voor dit gerecht moet je voldoende tijd nemen. Zowel voor het bereiden als voor het genieten van dit meesterwerkje.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor de saus de krabbenpoten kraken en opengebroken met de gehakte wortel en ui, tijm, laurierblaadje, gekneusde peperkorrels, gesneden tomaten, wijn en peterselie opzetten. Op een klein vuur 45 minuten laten trekken. Het geheel zeven en tot de aanvankelijke hoeveelheid van de room uit de ingredi?ntenlijst in laten koken. De room toevoegen en weer in laten koken tot sausdikte. De saus op smaak brengen met zout en kappertjes.

De frituurolie verhitten tot 180 graden. Van bloem, bier en een snufje zout een glad beslag roeren. De aardappels in de schil gaar koken, pellen en in plakken snijden. De tongfilets wassen, droog deppen met keukenpapier en in de breedte doorsnijden. Uit de courgette met behulp van een boortje balletjes steken en deze beetgaar pocheren in kokend water. De tongfilets door het beslag halen en in de olie goudbruin bakken. De vis op keukenpapier uit laten lekken. De aardappelplakjes op warme borden leggen en de gefrituurde tong hierop leggen. De saus op het gerecht scheppen en met courgetteballetjes en kervel garneren.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vis_van_sonja
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top