12 tongfilet
2 wortels
1 ui
1 laurierblad
10 peperkorrels
2 tomaten
2 aardappelen
4 krabbenpoten
50 gr. bloem
0.1 dl. bockbier
2.5 dl. witte wijn
1 dl. room
2 l. frituur-olie
1 el. kappertjes
1 plakje courgette
2 takjes verse, gehakte peterselie
1 takje tijm
Zout
verse Kervel
Voor dit gerecht moet je voldoende tijd nemen. Zowel voor het bereiden als voor het genieten van dit meesterwerkje.
Voor de saus de krabbenpoten kraken en opengebroken met de gehakte wortel en ui, tijm, laurierblaadje, gekneusde peperkorrels, gesneden tomaten, wijn en peterselie opzetten. Op een klein vuur 45 minuten laten trekken. Het geheel zeven en tot de aanvankelijke hoeveelheid van de room uit de ingredi?ntenlijst in laten koken. De room toevoegen en weer in laten koken tot sausdikte. De saus op smaak brengen met zout en kappertjes.
De frituurolie verhitten tot 180 graden. Van bloem, bier en een snufje zout een glad beslag roeren. De aardappels in de schil gaar koken, pellen en in plakken snijden. De tongfilets wassen, droog deppen met keukenpapier en in de breedte doorsnijden. Uit de courgette met behulp van een boortje balletjes steken en deze beetgaar pocheren in kokend water. De tongfilets door het beslag halen en in de olie goudbruin bakken. De vis op keukenpapier uit laten lekken. De aardappelplakjes op warme borden leggen en de gefrituurde tong hierop leggen. De saus op het gerecht scheppen en met courgetteballetjes en kervel garneren.
gissie 19-05-2006
lijkt me ook weer lekker te zijn , bedankt dat ik ook dit recep van je mee nemen mag ,
Groetjes Gissie