kipsalade

  • Slanke keuken, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-03-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 kipfilet p.p..
Voor de marinade:
1 gedroogde chilipeper per filet,(fijn gemalen) 1 EL honing, 1 EL maidera, 1 EL soyasaus, 1 EL (sesam)olie, 2 tenen knoflook.
Voor de salade:
Ysbergsla, broccoli roosjes (geblanceerd) 1 courgette in plakjes, naar eigen smaak ui gesnipperd, 1 vleestomaat in stukjes.
Voor de dressing:
Witte peper, evt. (zout, gebruik ik zelf niet), citroensap van een halve citroen, 2 EL olijfolie, Koriander, 1 teen knoflook.
lekker met donker bruine bartjes.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mes, plank, schaal om de kipfilet te marineren, steelpan met kokend water voor het blanceren., vergiet om roosjes uit te laten lekken.
Oven op grillstand, bakpapier of ingevet bakblik

Voorbereiding

Snij de kipfilet in smallereepjes (zelf leg ik de filet`s eerst een uurtje in de vriezer, dan zijn ze net een beetje hard en gemakkelijker in reepjes te snijden.
meng de ingredienten voor de marinade in een schaal door elkaar en doe de reepjes filet daarbij in.
Meng goed en laat de marinade tenminste 15 minuten intrekken, langer is nog lekkerder en pittiger. Roer geregeld om.
Zet de oven aan op de grillstand, en leg op de bakplaat bakpapier of smeer deze in met olie.
Verdeel de reepjes over de plaat en grill deze tot ze licht bruin zijn.
Leg ze om af te koelen op een bord waar je evt. keuken papier op legt om in geval van olie gebruik het vet in te laten trekken.

Bereidingswijze

terwijl de reepjes afkoelen, snij dan de ysbergsla in repen, laat de broccoliroosjes blanceren in het kokende water (1a 2 minuten) over doen in vergiet en afkoelen met koud water. Snij de courgette in dunneplakjes en snij de ui(en) in smalle reepjes of snipper ze als je niet zo van scherpe uien smaak houdt.
Dan de tomaat in blokjes gesneden er bij en de ingredienten voor de dressing mengen.
de inmiddels afgekoelde broccoli en kipfilet bij de rest van de salade in een ruime kom doen en de dressing maken.
deze over de salade uitschenken en voorzichtig omroeren.
De bartjes licht besprenkelen met wat water en in de nog warme oven even wat op piepen.

Eet smakelijk.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten