1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. Rode kool
  6. Rode Kool met Lamsvlees

Rode Kool met Lamsvlees

  • Balkan, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-03-2006

Ingrediënten 4 personen


1 rode kool, 800 g lamsvlees, 5 rode uien, 120 ml sinaasappelsap, 100 g gedroogde abrikozen, 1 el suiker, kaneel, 1 laurierblaadje, 1 el balsamico azijn, mespuntje kruidnagelpoeder, 150 ml bouillon, 4 teentjes knoflook, 1 el rozemarijn, 3 el zonnenbloem-olijfolie (milde) , zout, zwarte peper


Verder heb je nodig


Grote stoofpan


CRVENI KUPUS SA JAGNJETINOM

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rodekool wassen en in fijne strookjes snijden. Doe 1 el olie in de pan en bak 2 uien glazig, voeg rodekool, sinaasappelsap, balsamico toe. Snij de abrikozen doormidden en voeg ze bij de rodekool. Doe kaneel, kruidnagelpoeder en laurierblad er doorheen roer doorelkaar . Deksel half op de pan en 30 min. zachtjes laten koken, als het gaar is laurierblad eruit halen

Bereidingswijze

Was het vlees in wat azijn, dep het droog met keukenpapier. Kruid het met zout en peper en bak het in
2 el hete olie om en om bruin. Snijd ondertussen de laatste 3 rode uien in ringen de knoflook fijnpersen. Doe de ui en rozemarijn bij het vlees en laat de ui licht bruin worden, giet 150 ml bouillon bij het vlees. Deksel op de pan en 90 min. op zacht vuur laten sudderen. Af en toe kijken of er nog genoeg vocht in zit

Serveertip

Vlees en rodekool met aardappelpuree serveren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top