borlottibonen
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 01-03-2006
makkelijk met enorm resultaat
Ingrediënten 4 personen
320gr eiertagliatelle - 1 rode ui - 2 knoflooktenen - 500gr pancetta - 500gr borlottibonen (uit blik) - 200gr gepelde tomaten - 3 eetl slagroom - 3 eetl verse basilicum - 50gr geraspte parmezaanse kaas - extra vergine olijfolieBenodigdheden
braadpan - kookpanVoorbereiding
Ui en knoflook schoonmaken en snipperen - pancetta in stukjes van 1 cm snijden - bonen afspoelen
Bereidingswijze
2 eetlepels olie verhitten in braadpan, ui en knoflook hierin fruiten, pancetta toevoegen en deze glazig laten worden. Tomaten toevoegen en 5 minuten laten meeverwarmen. Voeg dan de bonen en de slagroom toe en laat dit weer 5 minuten staan. Als laatste de basilicum erbij doen en 2 eetlepels olijfolie, peper en zout naar smaak.
Ondertussen de pasta al dente koken, uit laen lekken en enkele lepels van het kookvocht opvangen om door de saus te roeren.
Meng tot slot de pasta en de saus door elkaar, sprenkel er nog wat olijfolie over en serveer er parmezaanse kaas bij.
Laatste reacties
Erg lekker. We (mijn ouders, zusje en ik) vonden het wel een beetje droog, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik te weinig room had gebruikt en niet goed heb mee laten koken. Dus ik ga het nog een keertje maken. Dank je wel voor het recept!