Chocolade-amandeltaart met roze peper

  • Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-03-2006

Heerlijk maar machtig chocogenot, met een extra prikkel door de peper.

Deel dit recept

Ingrediënten
250 blanke amandelen
2 el. roze peperkorrels
500 gr. pure chocolade
250 gr. zachte boter
250 gr. witte basterdsuiker
6 eieren, losgeklopt
100 ml. slagroom
1 el. cacao
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm 22 cm
bakpapier
keukenmachine
mixer

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 150 C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Rooster de amandelen in de oven tot ze goudruin zijn.

Bereidingswijze

Maal de amandelen en de peperkorrels in de keukenmachine tot een grove massa.
Smelt de helft van de chco au-bain-marie. Klop de boter en de suiker tot een luchtige massa. Schenk de helft van de choco erbij en voeg tijdens het kloppen geleidelijk de eieren toe. Spatel de noten-pepermassa door het beslag en schenk in de bakvorm.
Bak in ca. 60 min. gaar. Zet de oven uit, laat de deur een stukje open en laat de taart nog 20 min. in de oven staan.
Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen en haal uit de bakvorm.
Smelt de overgebleven choco au-bain-marie en meng met de slagroom. Zet de taart op een rooster en schenk de choco erover. Laat de choco hard worden.

Serveertip

Bestuif de taart met cacao en eventueel een paar peperkorrels.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ta avatar
ta

Doorsturen

Home Recepten