Sate taart
- Fusion, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Heerlijke hartige taart, simpel en zo klaar!
Ingrediënten 4 personen
satesaus (WIJKO), 400 g kipfilet (variatie 400 gr rundergehakt), 1 prei, 2 pakjes roomboter bladerdeeg, sambal, ketjap manis, boter, maizena of aardappelmeel, 1 el zonnenbloemolieVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1167,09 kcal |
Koolhydraten | 12,25 g |
Eiwitten | 26,68 g |
Vetten | 112,11 g |
Benodigdheden
springvorm 24 cm, koekenpan, steelpanVoorbereiding
Was en snij de prei in dunne ringen. Snij de kipfilet in blokjes. Laat de bladerdeeg op een schoon werkblad ontdooien. Vet de springvorm in met wat boter
Bereidingswijze
Maak de satesaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit de zonnenbloemolie in de koekenpan en bak hierin de prei en de kipfilet (of bak het gehakt rul). Voeg naar smaak ketjap manis en sambal toe, stoof dit even kort door. Voeg de satesaus toeZorg dat deze vulling redelijk stevig is door de vulling eventueel nog iets te binden met maizena of aardappelmeel. Gebruik niet teveel anders wordt de taart melig Bekleed de springvorm met de bladerdeeg, bewaar 5 plakjes voor de deksel en zorg dat de wanden en de bodem goed aan elkaar zittten. Doe nu de vulling in de taart en dek de vulling af met de overgebleven bladerdeeg, maak eventueel wat leuke figuurtjes van de bladerdeeg en leg deze als garnering boven op de bladerdeegdeksel. Zorg dat er in het midden van de taart een kleine opening in de bladerdeegdeksel zit om stoom te laten ontsnappenBak de taart in het midden van een op 175 graden voorverwarmde oven in ongeveer een halfuur goudbruin
Bron
Frans
Serveertip
TIP VARIANT: Jullienne gesneden wortels toevoegen aan de vulling, gebruik dan iets meer bindmiddel ivm het vocht dat van de wortels afkomt Serveer hierbij atjar, evt kroepoek of een frisse salade. Maak voor een persoonlijke touch de satesaus naar eigen recept.