Lamsrug met pepermuntsaus uit de Romertopf

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 28-02-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1 kilo lamsrug
  • 1 theelepel tijm
  • 1 blaadje pepermunt
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper
  • 1 eetlepel olie
  • paprikapoeder
  • 1 ui
  • 1 blikje gesneden champignons
  • 2 eetlepels geraspte kaas

    Voor de saus :

  • 1 eetlepel pepermuntblaadjes
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 kopje bouillon
  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Laat de Romertopf 10 minuten onder water staan.
    Leg het vlees in de Romertopf en bestrooi
    het met zout en peper.
    Wrijf het in met citroensap en laat het even intrekken.
    Meng de olie met de fijngewreven knoflook, tijm,
    pepermunt en paprikapoeder en wrijf het vlees ermee in.
    Snipper de ui fijn en voeg het met de champignons toe.
    Leg de deksel op de Romertopf, zet hem in een
    koude oven en stel hem in op 250 graden.
    Smoor het vlees in 1 1/4 uur gaar.
    Maak de saus af met kaas.
    Bereiding pepermuntsaus :

    Druk de pepermunt met suiker fijn, meng met
    de azijn en klop het in de kokende bouillon.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten