Varkensfilet uit de Romertopf

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 28-02-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 500 gram varkensfilet
  • zout en peper
  • 250 gram tomaten
  • 250 gram champignons
  • 100 gram gekookte ham
  • 1 teentje knoflook
  • tijm
  • rozemarijn
  • salie
  • 1 kopje zure room
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • boter
  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Laat de Romertopf 10 minuten onder water staan.
    Snijd het vlees in plakken en bestrooi
    het met zout en peper.
    Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes.
    Snijd de champignons in vieren en
    vermeng ze met de tomaten.
    Bekleed de Romertopf met de ham en leg hierop
    laag om laag het vlees en groentemengsel.
    Dek het af met gekookte ham.
    Meng de room met fijngewreven knoflook, ketchup
    en kruiden en schenk het mengsel over de ham.
    leg hier en daar klontjes boter.
    Leg de deksel op de Romertopf, zet hem in een
    koude oven en stel hem in op 225 graden.
    Smoor het gerecht in 1 uur gaar.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten