Zoete kaastaart

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.



Dit eten ze in Belgie als nagerechtje.. niet een combinatie die je zelf zo zou bedenken, maar een echte aanrader om toch eens te proberen zou ik zeggen!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 recipe.people
6 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)

4 eieren (M)

200 g H?ttenkase

200 g verse roomkaas (bv. MonChou)

300 g volle (biologische) kwark

1 eetlepel citroenrasp (potje)

150 g witte basterdsuiker

mespunt zout

1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten

ca. 1 eetlepel bloem
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm (doorsnede ca. 24 cm)

Bereidingswijze

Bladerdeeg uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 ?C of gasovenstand 4. Springvorm invetten. Eieren splitsen. Met mixer eierdooiers, H?ttenkase, roomkaas, roomkwark, citroenrasp en suiker tot gladde, luchtige massa kloppen. In andere kom eiwitten met zout tot stijve pieken kloppen. Eiwitschuim luchtig door kwark-kaasmengsel scheppen. Aanrecht bestrooien met bloem. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot lap ca. 4 cm groter dan vorm. Vorm bekleden met deeg. Kwark-kaasmengsel in vorm scheppen en gladstrijken. Taart in ca. 40 minuten gaar en licht goudbruin bakken. Halverwege temperatuur verlagen tot 175 ?C of gasovenstand 3. Taart in vorm laten afkoelen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

spikkertje avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten