Zoete kaastaart
- Belgisch, Nagerecht
- 30-60 min.
Dit eten ze in Belgie als nagerechtje.. niet een combinatie die je zelf zo zou bedenken, maar een echte aanrader om toch eens te proberen zou ik zeggen!
Ingrediënten 8 recipe.people
6 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)4 eieren (M)
200 g H?ttenkase
200 g verse roomkaas (bv. MonChou)
300 g volle (biologische) kwark
1 eetlepel citroenrasp (potje)
150 g witte basterdsuiker
mespunt zout
1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten
ca. 1 eetlepel bloem
Benodigdheden
springvorm (doorsnede ca. 24 cm)Bereidingswijze
Bladerdeeg uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 ?C of gasovenstand 4. Springvorm invetten. Eieren splitsen. Met mixer eierdooiers, H?ttenkase, roomkaas, roomkwark, citroenrasp en suiker tot gladde, luchtige massa kloppen. In andere kom eiwitten met zout tot stijve pieken kloppen. Eiwitschuim luchtig door kwark-kaasmengsel scheppen. Aanrecht bestrooien met bloem. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot lap ca. 4 cm groter dan vorm. Vorm bekleden met deeg. Kwark-kaasmengsel in vorm scheppen en gladstrijken. Taart in ca. 40 minuten gaar en licht goudbruin bakken. Halverwege temperatuur verlagen tot 175 ?C of gasovenstand 3. Taart in vorm laten afkoelen.