Luchtige Donuts

  • Balkan, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-02-2006

MISKE: Luchtige donuts zonder een gat in het midden, het recept doet je denken aan iets wat tussen een oliebol en een donut inzit.....de ingredienten maken het verschil

Deel dit recept

Ingrediënten
300 g meel, 2 eieren, 1 zakje bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, citroenrasp, 3 el suiker,
1 el bruine rum, 125 ml yoghurt, 1/2 tl zout, zonnenbloemolie

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Diepe pan om in te frituren, handmixer, schuimspaan, 1 eetlepel

Voorbereiding

Doe de eieren samen met suiker in en kom en mix het totdat het schuimt, doe alle ingredienten bij de massa en laat het deeg 15 min. rusten (het moet een mooie egale massa zijn, niet te dun en niet al te dik)

Bereidingswijze

Olie tussen de 180 - 190 graden heet laten worden, lepel wat deeg (ongeveer 4 per keer) uit de kom en laat de bolletjes goudbruin knapperig worden

Je kan er wat kritalsuiker of poedersuiker overheen strooien

Serveertip

Lekker bij de koffie of thee

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten