Vislasagne met mozzarella, tomatensaus en pesto

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-02-2006
  • Vislasagne met mozzarella, tomatensaus en pesto

    Vislasagne met mozzarella, tomatensaus en pesto

    Vislasagne met mozzarella, tomatensaus en pesto

  • Vislasagne met mozzarella, tomatensaus en pesto

    Vislasagne met mozzarella, tomatensaus en pesto

    Vislasagne met mozzarella, tomatensaus en pesto

  • Vislasagne met mozzarella, tomatensaus en pesto

    Vislasagne met mozzarella, tomatensaus en pesto

    Vislasagne met mozzarella, tomatensaus en pesto

een lekkere, gezonde en slimme visschotel -Superlekker- makkelijk te maken- voor wie geen vis lust maar wel na deze vislasagne - Probeer het ook eens uit, succes verzekerd.
- voor 10 tot 12 personen -

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
* 1 kg koolvisfilet (of een andere witte visfilet)
* 2 bollen mozzarella in fijne plakjes gesneden
* 250 g gepelde garnalen

Pastadeeg: Je kan natuurlijk ook kant-en-klaar lasagnebladen, reken op een 350 gram gedroogde bladen gebruiken.
* 600 g bloem
* snuifje zout
* 6 eieren
* 2 eetlepels olijfolie

Tomatensaus:
* 5 tomaten
* 2 sjalotten
* 1 teentje look
* olijfolie
* 250 ml tomatenpulp
* 1 eetlepel mascarpone
* 2 takjes tijm
* 1 blaadje laurier
* peper en zout

Groenten:
* 2 stengels prei
* 3 wortelen
* 400 g spinazie
* 200 g ricotta
* boter
* peper en zout

Pesto:
* 2 teentjes look
* 60 g basilicum
* 20 g pijnboompitten
* 100 ml olijfolie
* 50 g parmezaan
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

1. Voor het pastadeeg: zeef de bloem en voeg zout toe. Maak een kuiltje en doe er de eieren in. Besprenkel de bloem met olijfolie. Klop de eieren met een vork los. Meng alles goed totdat het deeg glad is (niet te droog niet te vochtig). Wikkel het in plastic folie en laat een uur rusten. Rol het deeg uit met het pastamachine tot brede, lange plakken. Je kan natuurlijk ook kant-en-klaar lasagnebladen, reken op een 350 gram gedroogde bladen gebruiken.

Bereidingswijze

2. Voor de tomatensaus: dompel de tomaten 15 seconden in kokende water, koel af in in koud water. Verwijder de pel, snij in vier en haal de pitten eruit.Snij het vruchtvlees in stukken. Pel de sjalotten en de look. Stoof ze aan in olijfolie. Voeg er de tomaten, tijm en laurier aan toe. Laat alles op een zacht vuurtje stoven. Voeg de tomatenpulp en mascarpone toe. Kruid de saus. Laat indien nodig de saus nog even zachtjes koken zodat deze dikker wordt. Verwijder het takje tijm en het blaadje laurier en mix de saus.
3. Voor de groenten:
- Snij de prei in twee en was hem grondig met koud water. Snij de prei fijn en kook eventjes af.
- Schil de wortelen en snij ze met de rasp in lange, brede plakjes.
- Verwijder het steeltje van de spinazie en was in koud water. Stoof de spinazie kort in boter en kruid met peper en zout. Hak fijn en meng met de ricotta.
4. Voor de pesto: mix alle ingredi?nten voor de pesto in de blender tot een mooie dikke massa. Je kan ook kant-en-klare pesto gebruiken, die je eventueel mixt met wat verse basilicumblaadjes voor een
pittigere smaak.
5. Besprenkel een ovenschaal met olijfolie en bedek die helemaal met pastadeeg. Ga vervolgens als volgt te werk: een laagje ricotta-spinazie, koolvis, pastadeeg, tomatensaus, koolvis, pastadeeg,
tomatensaus, plakjes wortel, op de wortel de gekookte prei, een laagje pastadeeg, tomatensaus en eindig met de plakjes mozzarella.
6. Bak de lasagne 30 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180?C.

Serveertip

7. Versnijd de lasagne in porties en leg ! ze midden op het bord. Strooi er de garnalen op, zodat ze de warmte van de lasagne voelen en lepel de pesto errond
bron: http://www.vis.vlam.be

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Cecileg avatar
Cecileg 06-03-2014

Hoi Vivianne, ik heb even gekeken op je pagina van Smulweb en zag diverse heerlijke gerechten. Hier ga ik er een deel van bewaren. Lieve groet Cecile

Enne1 avatar
Enne1 23-01-2013

Super lekker! Qua groenten heb ik alleen spinazie met boursin(kant- en klaar, diepvries) gebruikt. De groentes leken mij teveel smaken zoals qpien al zegt, niet lekker smaken. Alleen spinazie was top! Voornamelijk gebruik gemaakt van kant- en klare spullen. Als ik meer tijd heb ga ik alles vers maken, heerlijk

dinekeruit avatar
dinekeruit 29-07-2010

Verrukkelijk, alleen ik vond de tomatensaus wat aan de krappe kant.

qpien avatar
qpien 09-07-2009

Wij vonden het echt niet lekker, er waren teveel smaken. Zonde van de vis! Kan volgens mij beter worden vervangen door kip

anneliesvdveen avatar
anneliesvdveen 20-06-2009

Alle 5 sterren waard. Zelfs mijn man, die meer iemand van de varkenshaas met gebakken aardappelen is, vond het ronduit heerlijk. Ik heb wel gekozen voor de simpeler variant, met kant-en-klaar lasagnebladen, koelverse pesto en tomaten uit blik voor de saus. Een van de gasten is geen echte visliefhebber, maar vond dit recept zalig.

heeryn avatar
heeryn 09-01-2009

Lijkt me heerlijk. Een leuk recept voor een zondagmiddag als de kinderen komen eten. Ik neem het recept graag mee.

irma591 avatar
irma591 09-01-2009

ik kook altijd samen 1 x per maand met mijn buurvrouw en dit is het volgende recept dat we gaaan maken lijkt ons erg lekker

pwiggers avatar
pwiggers 09-01-2009

Lijkt me heel lekker. Neem ik van je mee naar mijn kookboek. Bedankt, Petra

kimbaminou avatar
kimbaminou 17-04-2008

Dit lijkt me heerlijk, neem graag je recept mee.

jzachariasse avatar
jzachariasse 28-06-2006

Ook mijn vriend en ik hebben je recept gisteren gemaakt(wel met gekochte lasagenebladen en de hoeveelheden gehalveerd)en we vonden het overheerlijk!! Jacolien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten