Surinaamse Kip

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-02-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 g kipfilet; 2 el witte basterdsuiker; 2 el ketjap; 1 el azijn; 1 scheut ketchup (naar eigen smaak); 1 grote ui; 1 grote teen knoflook; cayenne peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Ui snipperen en knoflook persen

Bereidingswijze

Kip bestrooien met cayenne peper (naar eigen smaak); Kip bruin bakken in wok; gesnipperde ui en geperste knoflook erbij doen, even laten bakken; daarna de rest van de ingredi?nten (de ketjap, ketchup, azijn en witte basterdsuiker), eventueel wat water erbij als de saus te dik wordt. Ongeveer 10 minuutjes laten pruttelen.

Serveertip

Lekker met rijst en boontjes. Nog lekkerder is om over de boontjes droge gebakken ui-snippers te doen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten