Visschotel Gratin

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-02-2006

Bevat p.p. ca.:
665 kcal
2775 kj
eiwit 44 g
vet 48 g
koolhydraten 8 g

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600g vis (zalm en koolvis)
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 blokje visbouillon
100ml droge witte wijn
1 laurierblad
2 eetlepels olijfolie
700g panklare Italiaanse roerbakgroenten
zout
peper
200 ml cr?me fra?che
2 eidooiers
3 eetlepels olijfolie
100g geraspte belegen kaas

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok, oven

Bereidingswijze

Bereidingswijze
Snij 600g vis (zalm en koolvis) in stukken, Pel en snipper 2 sjalotjes en 1 teentje knoflook. Breng 300ml water met 1 blokje visbouillon, 100ml droge witte wijn en 1 laurierblad aan de kook en laat het tot de helft van de hoeveelheid inkoken. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en bak de sjalotjes, de knoflook en 700g panklare Italiaanse roerbakgroenten ca. 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 240 C (hetelucht 220 C) Roer 200ml creme fraiche door de bouillon en laat dit ca. 3 minuten inkoken. Haal de pan met de roomsaus van het vuur en roer er 2 eidooiers en 3 eetlepels olijfolie door. Breng het op smaak met zout en peper. Doe de groenten met de vis in een ingevette ovenschaal en schenk het roommengsel erover. Strooi 100g geraspte belegen kaas over de visschotel en laat het gerecht midden in de oven in ca. 25 minuten gaar worden en gratineren.

Serveertip

lekker met rosti en worteltjes

Recept van Super de Boer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten