Gegratineerde mosselen met oude kaas
- Borrelhapje
- 20-30 min.
Ingrediënten 20 personen
1 kilo mosselen (groot), schoongemaakt2 sneetjes oud witbrood
2 teentjes knoflook, gepeld
3 takjes peterselie
75 g zachte roomboter
40 g oude kaas, geraspt
zout en (versgemalen) peper
Benodigdheden
keukenmachineBereidingswijze
Mosselen in grote pan leggen. 2-3 Eetlepels water toevoegen. Mosselen afgedekt op hoog vuur ca. 5-8 minuten verwarmen tot schelpen opengaan. Mosselen afgieten en uit schelpen nemen. Elke mossel in ??n schelphelft terugleggen. Schelpen naast elkaar op bakplaat zetten. In keukenmachine brood, knoflook en peterselie fijnmalen. Boter en kaas erdoor mengen en zout en peper naar smaak toevoegen. Botermengsel over mosselen verdelen. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Bakplaat ca. 10 cm onder hete grill schuiven en mosselen in ca. 3 minuten gratineren.