Gegratineerde mosselen met oude kaas

  • Borrelhapje
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 20 personen
1 kilo mosselen (groot), schoongemaakt

2 sneetjes oud witbrood

2 teentjes knoflook, gepeld

3 takjes peterselie

75 g zachte roomboter

40 g oude kaas, geraspt

zout en (versgemalen) peper

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine

Bereidingswijze

Mosselen in grote pan leggen. 2-3 Eetlepels water toevoegen. Mosselen afgedekt op hoog vuur ca. 5-8 minuten verwarmen tot schelpen opengaan. Mosselen afgieten en uit schelpen nemen. Elke mossel in ??n schelphelft terugleggen. Schelpen naast elkaar op bakplaat zetten. In keukenmachine brood, knoflook en peterselie fijnmalen. Boter en kaas erdoor mengen en zout en peper naar smaak toevoegen. Botermengsel over mosselen verdelen. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Bakplaat ca. 10 cm onder hete grill schuiven en mosselen in ca. 3 minuten gratineren.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mijnkookhoekje avatar
mijnkookhoekje

Doorsturen

Home Recepten