Friese optuge boerenkool
- Nederlands, Streekgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 27-02-2006
Een Fries recept dat het prima doet op koude dagen
Ingrediënten 4 personen
-1 gesnipperd sjalotje-reuzel of ossenwit
-6 a 7 ongesneden boerenkoolbladeren
-2 a 3 dl bouillon
-200 g casselerrib
-200 g zuurkoolspek
-2 sausijsjes
-800 g gesneden boerenkool
-3 el havermout
-kruidnagel
-175 g hausmacher leverworst
Voorbereiding
-Sjalot aanfruiten.
-3 a 4 boerenkoolbladeren erdoor halen.
casselerrib, zuurkoolspek en sausijsjes erop leggen.
-Andere boerenkoolbladeren erop.
-Bouillon erbij.
-30 minuten laten stoven.
Bereidingswijze
-Boerenkoolbladeren verwijderen.
-Gesneden boerenkool, havermout, kruidnagel erop.
-15 minuten laten stoven.
-Leverworst erop en 10 minuten meestoven.
Serveertip
Serveren met een Friese aardappel.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties