Friese optuge boerenkool

  • Nederlands, Streekgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-02-2006

Een Fries recept dat het prima doet op koude dagen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-1 gesnipperd sjalotje
-reuzel of ossenwit
-6 a 7 ongesneden boerenkoolbladeren
-2 a 3 dl bouillon
-200 g casselerrib
-200 g zuurkoolspek
-2 sausijsjes
-800 g gesneden boerenkool
-3 el havermout
-kruidnagel
-175 g hausmacher leverworst




Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-Sjalot aanfruiten.

-3 a 4 boerenkoolbladeren erdoor halen.

casselerrib, zuurkoolspek en sausijsjes erop leggen.

-Andere boerenkoolbladeren erop.

-Bouillon erbij.

-30 minuten laten stoven.

Bereidingswijze

-Boerenkoolbladeren verwijderen.

-Gesneden boerenkool, havermout, kruidnagel erop.

-15 minuten laten stoven.

-Leverworst erop en 10 minuten meestoven.





Serveertip

Serveren met een Friese aardappel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten