pladijs met belgische witloof en spinazie in blanke botersau

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-02-2006

lekker eenvoudig;

De pladijs is een heerlijke vis, arm aan calorie?n en bijzonder rijk aan culinaire mogelijkheden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 gefileerdepladijzen van 500 g ,
16 blaadjes witloof,
400 g spinazie,
12 gekookte of gestoomde aardappeltjes,
peterselie,
1 1/2 dl witte wijn,
1 1/2 dl visfumet,
1 gesnipperde sjalot,
3 eetlepels room,
200 g boter,
olijfolie,
bloem,
muskaatnoot,
citroen,
een ontpitte en in reepjes gesneden tomaat,
bieslook,
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. De filets kruiden met zout en peper, in bloem wentelen.

2. De goed gewassen rauwe spinazie stoven in boter in een pan zonder deksel. Kruiden met peper, zout en een mespuntje muskaatnoot.

3. De witloofblaadjes twee minuten blancheren in kokend water met een weinig citroensap.

4. De sjalotjes met de wijn en de fumet in een pan op een zacht vuur maten reduceren tot er twee eetlepels vocht overblijven. De room bijvoegen en weer even laten inkoken. De pan op een zeer laag vuurtje zetten en er de koude boter inroeren. Afsmaken met een paar druppeltjes citroen. De saus door een zeef gieten en de sjalottenpulp in de zeef goed aandrukken met een lepel.

5. De filets aan beide kanten goedbruin bakken in hete olijfolie. Laten uitlekken op keukenpapier.

6. De saus op voorverwarmde borden scheppen, daarop de filets schikken en de witloofblaadjes. Aan de voet van elk witloofblaadje een toefje spinazie leggen en aan de rand een reepje tomaat.

Serveertip

Verder afwerken met aardappelen, bieslook en peterselie.

bron: http://www.vis.vlam.be

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten