Varkensvlees op zijn Vlaams

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-02-2006

Een bijzonder aangenaam recept

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- circa 1 kg fricandeau
-zout
-peper
-boter
-tijm
-laurierblad
- 5 grote uien
-100 gram rijst
-150 gram geraspte kaas
-500 gram champignons
-peterselie



.



Boodschappen bestellen

Voorbereiding

*Het vlees met zout en peper inwrijven en het stuk met wat boter in de braadslee leggen.

*Tijm en laurierblad toevoegen en nog wat gesmolten boter over het vlees schenken.

*De braadslee onder in een vrij warme oven schuiven - 200? C - en het vlees onder af en toe bedruipen 1 uur braden

Bereidingswijze

*In die tijd de kleingesneden uien fruiten.

*De rijst even meebakken, zout en peper toevoegen en alles goed doorroeren.

*Zoveel water of( bier of wijn) er op schenken, dat de rijst onder staat, een ? uur zachtjes laten koken en dan de helft van de geraspte kaas er doorroeren.

*Het vlees even laten afkoelen en vervolgens in dikke plakken snijden en telkens wat rijst/kaasvulling tussen de plakken uitstrijken.

*Het vlees weer zo veel mogelijk in model leggen en nog wat vulsel bovenop strijken.

*De rest van de geraspte kaas erover strooien en het vlees weer in de oven, op 175? C, zetten tot de kaas gesmolten is.

*De champignons in wat boter fruiten en deze om het vlees op een warme schotel schikken.

*Rijkelijk met peterselie bestrooien.

Serveertip

warm serveren

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten