Vis met paprikakaas

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-02-2006


Voorbereiding: 10 min. Bereiding: 5 min. + 40 min. in de oven

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 4 stukken kabeljauw filet pur
- 3 preiwitten
- 1 appel (jonagold)
- 10 kerstomaatjes
- 100 g Nazareth-kaas (blok)
- 2 dl room
- 1 eetl. boter
- bieslook (1/4 plantje)
- 1 eetl. paprikapoeder
- peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

- Snipper de bieslook fijn.


- Snij de preiwitten in fijne ringen.


- Snij de kerstomaatjes in twee.


- Snij de appel in kleine blokjes.


- Rasp de Nazareth-kaas fijn en meng met de room.

Bereidingswijze

Bak de preiringen gedurende 5 min. aan in 1 eetl. boter. Giet ze in een ovenschotel, verdeel er de appelblokjes over en plaats er de stukken kabeljauwfilet op naast elkaar.

Strooi er het paprikapoeder over en kruid met peper en zout. Giet er het roommengsel over.



Dek de schotel af met aluminiumfolie en laat gedurende 40 min. garen in de oven op 200 ?C. Verwijder de aluminiumfolie en voeg de kerstomaten toe. Plaats de schotel nog 2 ? 3 min. onder de grill zodat alles mooi kan gratineren.

Serveertip

Serveer een stuk vis op elk bord en bestrooi rijkelijk met bieslooksnippers. Geef er gekookte pasta bij.

? Copyright 2005

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten