1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Witloofsoep

Witloofsoep

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-02-2006

Ingrediënten 6 personen


300 gr witloof, 3 sjalotten, 2 kleine aardappelen, 1 dl room, 1,5 l kippenbouillon (van blokjes 3 stuks), peper en zout, peterselie



Echte heerlijke Belgische witloofsoep die makkelijk te maken is.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Snij het witloof in reepjes
- hak de sjalotjes fijn
- snij de aardappelen in blokjes
- doe het witloof, de sjalotten en de aardappelen samen in een kookpot, met wat boter of olie, en een beetje water (zodat de groentjes niet aanbranden) en laat ze stoven.
- Maak intussen 1,5 l kippenbouillon ( 3 blokjes).
- Kruid de groenten flink met peper en zout
- Als de groenten gaar gestoofd zijn, voeg dan de kippenbouillon bij.
- Laat ongeveer een halfuurtje pruttelen
- Mix de soep en voeg naderhand 1 dl room bij
- Voeg naar eigen smaak wat gehakte peterselie bij.

Serveertip

Serveer het in diepe borden, met dikke sneden brood.
Smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mystery82


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mystery82
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top