Witloofsoep

  • Belgisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-02-2006

Echte heerlijke Belgische witloofsoep die makkelijk te maken is.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
300 gr witloof, 3 sjalotten, 2 kleine aardappelen, 1 dl room, 1,5 l kippenbouillon (van blokjes 3 stuks), peper en zout, peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Snij het witloof in reepjes
- hak de sjalotjes fijn
- snij de aardappelen in blokjes
- doe het witloof, de sjalotten en de aardappelen samen in een kookpot, met wat boter of olie, en een beetje water (zodat de groentjes niet aanbranden) en laat ze stoven.
- Maak intussen 1,5 l kippenbouillon ( 3 blokjes).
- Kruid de groenten flink met peper en zout
- Als de groenten gaar gestoofd zijn, voeg dan de kippenbouillon bij.
- Laat ongeveer een halfuurtje pruttelen
- Mix de soep en voeg naderhand 1 dl room bij
- Voeg naar eigen smaak wat gehakte peterselie bij.

Serveertip

Serveer het in diepe borden, met dikke sneden brood.
Smakelijk!

Laatste reacties

annetigone avatar
annetigone 04-03-2006

schitterende soep!

jacky63 avatar
jacky63 03-03-2006

ga ik zeker uitproberen jacky

dzjos avatar
dzjos 01-03-2006

deze ga ik zeker maken

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten