Gebakken rijst met voorjaarsuitjes

  • Chinees, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 25-02-2006

Dit is een basisrecept uit de chinese keuken. het bestaat uit gebakken rijst waaraan als smaakmakers lichte of donkere sojasaus en voorjaarsuitjes worden toegevoegd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 el arachideolie
300 gr drooggekookte rijst. afgekoeld.
2 el Chinese sojasaus, naar verkiezing lichte of donkere.
6 a 8 voorjaarsuitjes, grof gesnipperd
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok of wadjang en voeg de afgekoelde rijst eraan toe. Bak de rijst onder voortdurend omscheppen.totdat ze wat kleur begint te krijgen. Sprenkel de sojasaus over de rijst en voeg terwijl u blijft omscheppen, de gesnipperde voorjaarsuitjes toe. Bak het gerecht hiernaa nog 1 minuut. Dien het gerecht onmiddelijk op.

Serveertip

Gebakken rijst met voorjaarsuitjes kan als begeleiding worden gegeven bij vrijwel alle gerechten uit de Chinese keuken. Door verschillende toevoegingen kan het gerecht van karakter veranderen en kan het eventueel als hoofdgerecht worden opgediend.
Aan de gebakken rijst met voorjaarsuitjes kan men nog tal van ingredienten toevoegen.
enkele suggesties:
Grof gesnipperde gekookte ham.
-vers gepelde garnalen.
-in stukjes gesneden gekookte krab of kreeft.
-Losgeroerde eieren.
-In stukjes gesneden gekookte boontjes.
-gekookte doperwtjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten