Pannekoeken met kersen en zure room

  • Belgisch, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 25-02-2006

Lekkere pannekoeken met kersen, maar net iets anders !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-6 eieren
-375 gr bloem
-2 tl bakpoeder
-350 ml melk
-750 gr kersen
-200 ml room
-200 gr suiker
-1/4 blaadje munt
-het sap van 2 citroenen
-zout en peper


Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-Meng de eierdooiers met de bloem, het bakpoeder, de melk en peper en zout.
-Klop de eiwitten op en meng ze voorzichtig onder het deeg.
-Bak het deeg in een hete pan met een kleine hoeveelheid vetstof net zoals een gewone pannekoek.
-Klop de zure room op en vermeng met de helft van het citroensap.

Bereidingswijze

-Ontpit de kersen en stoof ze aan in de pan.
-Voeg de suiker en de rest van het citroensap toe.
-Haal de kersen uit de pan en hou ze warm.
-Laat de jus verder inkoken tot een sausje.
.

Serveertip

Serveer de pannenkoek met de kersen en de zure room

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten