Gevulde baby ananas

  • Belgisch, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 25-02-2006

Origineel nagerecht, met een mooie presentatie!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-4 baby ananassen
-4 appels
-4 citroenen
-4 sinaasappels
-4 eieren
-600 gr kristalsuiker
-4 muntblaadjes

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snij ongeveer 3 cm van de buik van de ananassen af.
Haal het vruchtvlees eruit.
-Schil de appels en snij ze in een brunoise.
-Meng het vruchtvlees van de ananassen met de brunoise.

Bereidingswijze

-Smelt de suiker en laat lichtjes karameliseren.
-Blus met het sinaasappelsap en citroensap
-Laat het vruchtvlees van de appels en de ananassen nog eventjes doorkoken.
-Vul de buik van de baby ananassen met het vruchtvlees.
-Klop de eiwitten stevig op.
-Roer de dooiers er voorzichtig door en verdeel op het vruchtvlees van de ananassen.
*Laat bruinen in een voorverwarmde gesloten grill.
.

Serveertip

Werk af met de muntblaadjes en dien warm op

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten