Sandwiches (high tea)

  • Engels, Borrelhapje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 25-02-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Club sandwich (1)

12 sneden wit brood, geroosterd en beboterd , 12 dikke plakken kipfilet
8 plakken bacon, even gebakken , 2 tomaten in plakken
mayonaise of slasaus , 4 grote augurken , ijsbergsla ,
8 tandenstokers
----------------------------------------------------
Gerookte zalm sandwich (2)

Boter , bieslook in kleine stukjes geknipt
plakjes gerookte zalm , mascarpone kaas , dille , (volkoren)brood

----------------------------------------------------
Zalm sandwiches (3)

1 blikje zalm, uitgelekt en schoongemaakt , 4 el mayonaise
zout en peper , dille , sla
brood naar keuze , boter

----------------------------------------------------
Kip kerrie sandwich (4)


2 gekookte hele kipfilets , 50 g gehakte walnoten
4 stelen selderij , zout
3 el mayonaise , kerriepoeder , boter
16 sneetjes brood naar keuze
----------------------------------------------------
Komkommer sandwich (5)

1 komkommer , 2 tomaten
4 el roomkaas , zout
1 el azijn , dragon , kervel
waterkers (naar keuze)
volkorenbrood 12 sneden



Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

(1) Leg ijsbergsla en drie plakken kipfilet op vier geroosterde boterhammen. Bedek dit met de beboterde kant van nog vier geroosterde boterhammen. Besmeer ze met mayonaise of slasaus. Leg er plakken tomaat op en wat plakjes augurk en daarop 2 plakken bacon. Leg hierop nog wat sla. Leg daarop nog een geroosterde boterham. Snijd ze doormidden en zet ze vast met tandenstokers.

----------------------------------------------------
(2) Vermeng boter met bieslook. Roer de mascarpone los en meng de dille erdoor. Besmeer het brood met de bieslookboter. Leg daarop wat gerookte zalm daarop een laagje mascarpone-dille mengsel, nog een plakje zalm en daarom nog een snee brood.
-----------------------------------------------------
(3)Vermeng de zalm met mayonaise, zout en peper. Besmeer het brood, leg er wat sla op daarop het zalmmengsel en wat dille. Bedekken met brood.

Je kan de zalm vervangen door tonijn of garnalen. Je kan naar smaak wat komkommer of radijs toevoegen.

-----------------------------------------------------
(4) Snij de kipfilets in kneine blokjes. Was de selderijstelen en snijd ze in stukjes. Vermeng kip, selderij en walnoten.

Vermeng 3 el mayonaise met kerriepoeder. Roer het door het kipmengsel. Beboter de sneden brood. Bedek de helft van het brood met het kipmengsel. Leg de rest van het brood erop snijd ze diagonaal door midden.
----------------------------------------------------
(5) Maak de komkommer schoon en snijd hem in dunne plakjes. Besprenkelen met azijn en 1 uur laten rusten. Uit laten lekken. Snij de tomaat in dunne plakken. Vermeng roomkaas met dragon en kervel.

Besmeer de boterhammen met het roomkaasmengsel. Verdeel op de helft van het brood de komkommer, tomaat. Afdekken met de rest van het brood. De korsten eraf snijden en diagonaal snijden. Evt. garneren met waterkers.



Serveertip

Lekker als onderdeel van een high tea.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

omaieniemieni avatar
omaieniemieni 26-07-2010

gaan we proberen. lijkt me hrtstikke lekker. Bedankt

souvlaki avatar
souvlaki 21-03-2010

Dank je, ik kan de recepten goed gebruiken met de Pasen!!! Gr. Souvlaki

vdkubbe avatar
vdkubbe 25-03-2009

Hoi Hoi, Ik heb binnenkort een brunch, deze recepten passen hier prima in. groeten Anneke

carozine avatar
carozine 25-02-2009

Dank je voor het plaatsen van dit recept. Zo heb ik weer ideen opgedaan!

innepin avatar
innepin 03-08-2008

Ik neem deze mee! Thx

innepin avatar
innepin 03-08-2008

Ik neem deze mee! Thx

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten