1. Home
  2. Recepten
  3. Mascarpone
  4. Sandwiches (high tea)

Sandwiches (high tea)

  • Engels, Borrelhapje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 25-02-2006

Ingrediënten 4 personen


Club sandwich (1)

12 sneden wit brood, geroosterd en beboterd , 12 dikke plakken kipfilet
8 plakken bacon, even gebakken , 2 tomaten in plakken
mayonaise of slasaus , 4 grote augurken , ijsbergsla ,
8 tandenstokers
----------------------------------------------------
Gerookte zalm sandwich (2)

Boter , bieslook in kleine stukjes geknipt
plakjes gerookte zalm , mascarpone kaas , dille , (volkoren)brood

----------------------------------------------------
Zalm sandwiches (3)

1 blikje zalm, uitgelekt en schoongemaakt , 4 el mayonaise
zout en peper , dille , sla
brood naar keuze , boter

----------------------------------------------------
Kip kerrie sandwich (4)


2 gekookte hele kipfilets , 50 g gehakte walnoten
4 stelen selderij , zout
3 el mayonaise , kerriepoeder , boter
16 sneetjes brood naar keuze
----------------------------------------------------
Komkommer sandwich (5)

1 komkommer , 2 tomaten
4 el roomkaas , zout
1 el azijn , dragon , kervel
waterkers (naar keuze)
volkorenbrood 12 sneden





Sandwiches (high tea)
Sandwiches (high tea)
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

(1) Leg ijsbergsla en drie plakken kipfilet op vier geroosterde boterhammen. Bedek dit met de beboterde kant van nog vier geroosterde boterhammen. Besmeer ze met mayonaise of slasaus. Leg er plakken tomaat op en wat plakjes augurk en daarop 2 plakken bacon. Leg hierop nog wat sla. Leg daarop nog een geroosterde boterham. Snijd ze doormidden en zet ze vast met tandenstokers.

----------------------------------------------------
(2) Vermeng boter met bieslook. Roer de mascarpone los en meng de dille erdoor. Besmeer het brood met de bieslookboter. Leg daarop wat gerookte zalm daarop een laagje mascarpone-dille mengsel, nog een plakje zalm en daarom nog een snee brood.
-----------------------------------------------------
(3)Vermeng de zalm met mayonaise, zout en peper. Besmeer het brood, leg er wat sla op daarop het zalmmengsel en wat dille. Bedekken met brood.

Je kan de zalm vervangen door tonijn of garnalen. Je kan naar smaak wat komkommer of radijs toevoegen.

-----------------------------------------------------
(4) Snij de kipfilets in kneine blokjes. Was de selderijstelen en snijd ze in stukjes. Vermeng kip, selderij en walnoten.

Vermeng 3 el mayonaise met kerriepoeder. Roer het door het kipmengsel. Beboter de sneden brood. Bedek de helft van het brood met het kipmengsel. Leg de rest van het brood erop snijd ze diagonaal door midden.
----------------------------------------------------
(5) Maak de komkommer schoon en snijd hem in dunne plakjes. Besprenkelen met azijn en 1 uur laten rusten. Uit laten lekken. Snij de tomaat in dunne plakken. Vermeng roomkaas met dragon en kervel.

Besmeer de boterhammen met het roomkaasmengsel. Verdeel op de helft van het brood de komkommer, tomaat. Afdekken met de rest van het brood. De korsten eraf snijden en diagonaal snijden. Evt. garneren met waterkers.



Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker als onderdeel van een high tea.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top