Krokant gehaktbroodje met gepofte aardappel en groentjes
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 25-02-2006
Alles met een prima roomsausje, en er ontstaat een eenvoudig, maar erg lekker gerecht !
Ingrediënten 4 personen
-300 gram gemengd gehakt-1 ei
-paneermeel
-100 gram erwtjes (diepvries)
-50 gram peultjes (diepvries)
-1 wortel
-1 dl room
-peper en zout
-2 aardappelen
Voorbereiding
-Leg de aardappelen op een bakplaat en overgiet met een scheutje olijfolie.
-Plaats in de oven op 180 graden gedurende een uurtje.
*Meng het gehakt met het ei en voeg paneermeel toe tot je een stevige bal kunt maken.
*Kruid met peper en zout en verdeel in 2 bolletjes.
*Leg op een bakplaat en druk een beetje plat.
Bereidingswijze
-Bak in de oven op 180 graden gedurende 20 ? 30 minuten.
-Schil de wortel en snij deze in stukjes.
-Stoof de wortel met de erwtjes en de peultjes in een beetje olijfolie.
-Voeg de room toe en kruid met peper en zout.
-Snij de aardappel in 2 en leg deze op het bord.
.
Serveertip
Serveer het gehaktbroodje erbij en de groentjes in het sausje
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties