Gegrilde vis met citroen en honing

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-02-2006

Eenvoudig en lekker recept van kabeljauwfilets met een prima sausje en gekarameliseerd witloof

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-400 gr kabeljauwfilet
-8 witloofstronkjes
-2 limoenen
-suiker
-balsamico azijn
-2 eetlepels honing
-groentenbouillon
-olijfolie
-1 botje dille
-kappertjes

.
.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-Kruid de vis en smeer hem in met wat olijfolie en grill langs beide kanten.
-Snij het witloof in een julienne en stoof het aan in wat boter.
--Strooi er wat suiker op en blus met de balsamico azijn.
-Laat het sap van de limoen inkoken met de honing en 3 dl groentenbouillon
-Laat inkoken tot er 1 dl overschiet en werk op met olijfolie.

Bereidingswijze

Schik het witloof op het bord met wat kappertjes errond en schik de gare vis erop.

Serveertip

Oversaus en versier met dille.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten