Gevulde kool

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-02-2006

Een supereenvoudig en vrij snel klaar te maken stoofgerecht, deze gevulde savooirolletjes met gehakt en kaas !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-1 savooiekool
-500g gehakt ( half om half)
-1 eidooier
-4 sneetjes spek (fijngesnipperd)
-gedroogde gemengde groene kruiden
-parmezaan (vers geraspt)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-Enkele grote koolbladeren ? 2 rolletjes per persoon is ruim voldoende - wassen, blancheren en goed laten uitlekken.
- Het kookvocht bewaren.
-Het gehakt aanmaken met parmezaan, spek, eidooier en kruiden. De hoeveelheid parmezaan en kruiden is afhankelijk van je smaak, proeven van het gehakt dus.
-Elk koolblad beleggen met gehakt, oprollen en dichtbinden met keukenzijde of vastzetten met cocktailprikkers.

Bereidingswijze

- De rolletjes naast elkaar in een ovenschotel schikken en deze tot de helft vullen met koolkookvocht.
-Ongeveer een uurtje laten garen in een warme (240?C) oven.
-Regelmatig het vochtgehalte controleren en indien nodig bijvullen met koolkookvocht (of water).

Serveertip

Opdienen met rijst of puree

Laatste reacties

troelleke avatar
troelleke 25-02-2006

Hoi,Marc, Ik laat je natuurlijk wel even weten dat ik je recept heb meegenomen. Een fijn weekend van Annie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten