1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. romige kippenragout met tuinkruiden

romige kippenragout met tuinkruiden

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-02-2006

Ingrediënten 4 personen


4 pasteibakjes
40 g boter of margarine
3 gesnipperde sjalotjes
250 g andijvie in reepjes
1 theel. kerriepoeder
40 g bloem
2,5 dl ontvette kippenbouillon
1 dl slagroom
300 g gaar kippenvlees in stukjes of kipvleeswaren of gerookte kip in blokjes
50 g gewelde rozijnen
zout
peper
fijngeknipte tuinkruiden



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de pasteibakjes volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm de boter in de pan en roerbak hierin de sjalotjes. Voeg de andijvie en de kerriepoeder toe. Bestrooi na 10 minuten met de bloem (niet laten bruinen).

Giet de bouillon, scheutje voor scheutje in de pan. Roer tot er een gladde gebonden saus ontstaat. Voeg dan de room en de kip toe en verwarm nog ca. 10 minuten.

Voeg de rozijnen toe en breng op smaak met zout en peper.

Vul hiermee de pasteibakjes en serveer ze warm



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top