1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italiaanse kalfslapjes

Italiaanse kalfslapjes

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-02-2006

Ingrediënten


500 gram kalfslappen (of vhamlappen)
witte peper
zout
bloem
1/2 dl olijfolie
1 teentje knoflook
laurierblad
1/2 theelepel oregano
1,5 dl witte wijn
500 gram ontvelde tomaten (vers of uit blik)
1 eetlepel gehakte peterselie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit de olie in een braadpan, laat het teentje knoflook daarin even fruiten en neem dat weer uit de pan. Wrijf het vlees in met zout, witte peper en bloem.

Bereidingswijze

Leg de kalfs- of hamlappen in de hete olie en bak ze snel aan weerskanten bruin.
Voeg laurier en oregano toe (als u dat niet hebt, kan majoraan ook), plus de iets verwarmde wijn. Laat dit even goed pruttelen en schep er dan de gepelde en in stukjes gesneden tomaten bij.
Roer enkele malen door, leg een deksel op de pan en laat het vlees met de tomaten in 3 kwartier zachtjes gaar stoven. Druk desgewenst de tomaten met een houten lepel fijn.
Breng het gerecht eventueel op smaak met zout, peper en een snufje suiker. Strooi er tot slot gehakte peterselie over.

Serveertip

? 't Slagertje



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975


Reacties (18)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top