Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. pangafilet Italiaans

pangafilet Italiaans

Door: liduina1979

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-02-2006

Ingrediënten 4 personen


4 pangafilets
2 citroenen
2 courgettes
2 aubergines
blik tomatenblokjes
1 rode ui
1 tl honing
basilicum/ansjovisjes/pijnboompitten/olijfolie/munt/peterselie of potje pesto
zonnebloem- en/of pompoenpitten
peper en zout
volkoren pasta


Verder heb je nodig


Stoompan/-mandje
staafmixer (voor verse pesto)


Lekker gezond visgerecht. Altijd succes als je eters hebt

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de courgettes en aubergines in schuine plakken van ongeveer 1 cm dik. Bestrooi met zout en laat dit ca. 30 min staan. Daarna afspoelen met water en droogdeppen.
Water opzetten voor stoompan en om pasta in te koken.
Indien je de pesto zelf maakt; doe alle ingredienten bij elkaar in een hakmolen en hak het fijn. Voeg de olijfolie toe om de gewenste dikte van de pesto te verkrijgen.

Bereidingswijze

- Leg de courgettes en aubergines op het rooster en bestrijk ze ligt met olie. Daarna ongeveer 15 min. onder de grill in de oven. Regelmatig keren totdat ze voorzien zijn van een kleurtje.
- Kook de pasta in een pan met kokend water (voeg er evt een bouillonblokje aan toe) gaar tot deze al dente is (+/- 8 min)
-Snipper de ui. Verwarm in een steelpannetje wat olie en bak hierin de uien glazig. Voeg hier de tomatenblokjes aan toe en 1 tl honing. Laat dit vervolgens inkoken tot er ong 2/3 overblijft.
- snij de citroen in plakken of in vieren en leg deze tussen en op de vis in de stoompan. Stoom de vis gaar.
-Wanneer de pasta gaar is, giet deze dan af, voeg er sap van 1 citroen aan toe en flink wat peper.

Serveertip

Neem een diep bord. Eerst de pasta, dan de rode tomatensaus. Leg hierop de vis met citroen. Bestrooi dit met de pompoen-en/of zonnebloempitten en 'besprenkel' het gerecht met de pesto.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van liduina1979
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top