Licht gegratineerde zalmmoten met mascarpone
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 24-02-2006
Een bangelijk lekker gerecht !!!
Ingrediënten 4 personen
4 zalmmoten- 6 preien
- 250 gram mascarpone
- 1 ei
- 1 dl melk
- 1 eetlepel boter
- peper en zout
Voorbereiding
-Snij het wit van de prei in ringen van ongeveer 0,5 cm.
-Laat 1 eetlepel boter smelten in een brede kookpan en doe er de preiringen in.
-Kruid met peper en zout en zet het deksel op de pan.
-Laat gedurende 5 minuten op een zacht vuur stoven
-Schik dan de zalmmoten op de prei, kruid met peper en zout.
-Zet het deksel op de pan en laat gedurende 15 minuten zachtjes garen.
Bereidingswijze
-Klop intussen de mascarpone met het ei en 1 dl melk tot een gladde mengeling.
-Neem de zalmmoten uit de pan en doe 3/4 van het mascarponemengsel bij de prei.
-Roer goed om en laat even warmen.
-Giet de prei een brede, diepe ovenschaal.
-Schik er de zalmmoten op en lepel er de rest van de mascarponemengeling over.
-Laat lichtjes kleuren onder de grill.
.
Serveertip
- Dien onmiddellijk op met aardappelpuree of tagliatelle
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties