Licht gegratineerde zalmmoten met mascarpone

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-02-2006

Een bangelijk lekker gerecht !!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 zalmmoten
- 6 preien
- 250 gram mascarpone
- 1 ei
- 1 dl melk
- 1 eetlepel boter
- peper en zout

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-Snij het wit van de prei in ringen van ongeveer 0,5 cm.
-Laat 1 eetlepel boter smelten in een brede kookpan en doe er de preiringen in.
-Kruid met peper en zout en zet het deksel op de pan.
-Laat gedurende 5 minuten op een zacht vuur stoven

-Schik dan de zalmmoten op de prei, kruid met peper en zout.
-Zet het deksel op de pan en laat gedurende 15 minuten zachtjes garen.

Bereidingswijze

-Klop intussen de mascarpone met het ei en 1 dl melk tot een gladde mengeling.
-Neem de zalmmoten uit de pan en doe 3/4 van het mascarponemengsel bij de prei.
-Roer goed om en laat even warmen.


-Giet de prei een brede, diepe ovenschaal.
-Schik er de zalmmoten op en lepel er de rest van de mascarponemengeling over.
-Laat lichtjes kleuren onder de grill.
.

Serveertip

- Dien onmiddellijk op met aardappelpuree of tagliatelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten