1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. broccoli-zalmtaart

broccoli-zalmtaart

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-02-2006

Ingrediënten 4 personen


6 lapjes diepvries bladerdeeg
250 gram broccoli
250 gram uien
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
2 blikjes zalm
3 eieren
2 eetlepels versgehakte peterselie
1 dl slagroom of koffieroom
peper, zout
100 gram geraspte jongbelegen kaas
100 gram roomkaas (Mon Chou)


Verder heb je nodig


Taartvorm 24-26 cm


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de deeglapjes even ontdooien en bekleed de vorm ermee. Druk de naden met duim en wijsvinger goed tegen elkaar. Prik hier en daar in de deegbodem met een vork.

Bereidingswijze

Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze 5 minuten (of 2 minuten, afgedekt, 800 Watt in de magnetron). Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Bak ze goudbruin met de geperste knoflook in de olijfolie.
Giet de zalm af, verwijder de graatjes en schep de vis en de peterselie door het uimengsel.
Verwarm de oven voor op 180?C. Verdeel de broccoliroosjes over de deegbodem en schep het vismengsel erop.
Meng de eieren met de helft van de peterselie, de slagroom, de geraspte kaas en de roomkaas. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet het eimengsel over de taart.
Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar. (Combinatieoven 350 Watt 200?C, 18-20 minuten.) Bestrooi het gerecht v??r het serveren met de rest van de peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonjatestpagina


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonjatestpagina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top