Risotto Hollandaise

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-02-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
RISOTTO:

3 kipfiltets, 200 g risotto rijst, 1 dl witte wijn, 2 dl kippenbouillon, 2 el verse parmezaan, 1 teentje knoflook, olijfolie

SAUS:

1 dl witte wijn, 1 dl kippenbouillon, 1 fijngesnipperde sjalot, 2 eidooiers, 100 gr roomboter, bieslook, risotto

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

RISOTTO:

Bak de kip in 3 el olie op half hoog vuur lichtbruin. Voeg de rijst en gesneden knoflook toe en bak deze 1 min. mee. Blus af met de wijn en de helft van de bouillon en roer het geheel door elkaar. Plaats het deksel op de pan en laat het vocht op laag vuur in de rijst trekken. Neem het deksel van de pan en voeg beetje bij beetje al roerend de overige bouillon toe tot er een smeuige risotto ontstaat. Maak het af met de kaas en serveer met de saus

SAUS:

Doe de sjalot met 3 el olijfolie in de pan en verhit het al roerend zonder te kleuren. Blus af met de wijn en de bouillon en laat deze tot een 1/2 dl inkoken. Neem de pan van het vuur en klop de eidooiers door het ingekookte vocht. Plaats de pan weer op een heel laag vuurtje en klop met een garde het mengsel in ongeveer 1/2 min schuimend. Neem de pan van het vuur en klop de gesmolten boter er een beetje bij beetje doorheen. Roer de gehakte bieslook door de saus en breng op smaak met zout en peper. Serveer bijvoorbeeld met geblancheerde peulen

Serveertip

BRON : AAN TAFEL MET RAMON BEUK

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten