Romig kipstoofpotje met kastanjechampignons

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-02-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 el olijfolie traditioneel
4 kipfilets
175 g uiensnippers (c1000)
250 g kastanjechampignons, gehalveerd
1 flesje blue band finesse voor koken ? 250 ml
1/2 kippenbouillontablet
2 tl mosterd
allesbinder
peper, zout
2 el verse dille, fijngeknipt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan en bak de kipfilets in ? 5 min. rondom bruin aan. Haal de kipfilets uit de pan en houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie.
Fruit de uiensnippers 2 min. in het bakvet.
Voeg de kastanjechampignons toe en bak al omscheppend 5 min. mee.
Leg de kipfilets terug in de pan. Schenk 2? dl warm water en de Finesse erbij. Verkruimel het bouillontablet er boven en roer de mosterd erdoor.
Stoof de kip met de deksel op de pan in ? 30 min. zachtjes gaar. Haal de laatste 10 min. de deksel van de pan en laat het stoofvocht tot de gewenste dikte inkoken of bind met een beetje allesbinder.
Voeg peper en zout naar smaak toe en roer de verse dille erdoor.
Lekker met notenrijst en een salade van jonge bladsla.

Bron

C1000

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten