Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. GEBAKKEN EI met ZES ZALIGHEDEN

GEBAKKEN EI met ZES ZALIGHEDEN

Door: peperine

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-02-2006

Ingrediënten 4 personen


- 100 gram kippenpoulet
- 100 gram gerookte ham
- 100 gram garnalen
- 50 gram bamboescheuten (blikje toko)
- 100 gram champignons
- 100 gram oesterzwammen
- 1 rode gesnipperde peper pitjes verwijderen
- 1 kleine rode paprika
- 6 eieren
- 2 el ma?zena
- 0,5 blokje kippenbouillon
- 1 tl honing
- 4 sprietjes bieslook
- 6 el olie
- mespunt cayenne?peper
- versgemalen peper




Klassiek gerecht uit China.
Lekker met rijst

Ontdek meer:

Voorbereiding

- 100 gram kippenpoulet
- 100 gram gerookte ham
- 100 gram garnalen
- 50 gram bamboescheuten (blikje toko)
- 100 gram champignons
- 100 gram oesterzwammen
- 1 rode gesnipperde peper pitjes verwijderen
- of voor pittige variant pitjes laten zitten
- Gebruik in dat geval geen cayenne peper
- 1 kleine rode paprika
- 6 eieren
- 2 el ma?zena
- 0,5 blokje kippenbouillon
- 1 tl honing
- 4 sprietjes bieslook
- 6 el olie
- mespunt cayenne?peper naar keuze
- versgemalen peper

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok of grote Braadpan
roerbak de kippenpoulet met de gesnipperde peper
tot ze lichtbruin gekleurd is.
Neem de kip weer uit de wok
en roerbak de garnalen in 1 el olie ca. 1 minuut
en voeg de garna?len bij de kip.
Verhit weer een eetlepel olie in de wok
en roerbak de gerookte ham, champignons,
paprikablokjes en bamboescheuten ca. 1 minuut op matig vuur.
Schep dit over in een kommetje.
Verhit de laatste olie in de wok
en giet het eimengsel erbij.
Laat dit stollen door het eimengsel geleidelijk naar de wokrand te schuiven.
Verdeel de eikoek in stukken van ca. 4 cm.
Voeg de kip en garnalen bij de stukken eierkoek
en roerbak nog 1,5 minuut.
Doe er dan de ham, champignons, oesterzwammen,
bamboescheuten en paprikablokjes bij
en roerbak nog eens ca. 1 minuut.
Doe alles over in een voorverwarmde schaal en bestrooi met de bieslook.

Serveertip

Lekker met Rijst.


body{background:url(http://www.inessite.istegek.nl/homepage/show/947532.jpg)}--



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van peperine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top