Vis uit de oven met knapperig dakje

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-02-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 1/2 el olijfolie traditioneel (C1000)
1 ui, gesnipperd
4 roma tomaten, in stukjes
1 dl tuinkruidenbouillon (v.e. tablet)
2 el balsamico azijn
1/2 el gedroogde oregano
versgemalen peper, zout
4 stukken kabeljauwfilet (eventueel diepvries), ontdooid
kerriepoeder
8 plakjes ovengebakken spek, dungesneden vleeswaar
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan mat dikke bodem en fruit de ui al omscheppend 5 min. op een halfhoog vuur goudgeel en glazig. Voeg de tomatenstukjes toe en bak ze 5 min. mee.
Voeg de bouillon, de azijn, de oregano en peper en zout naar smaak toe en laat alles op een laag vuur 20 min. sudderen.
Dep intussen de vis droog met keukenpapier. Bestrooi de stukken met peper en kerriepoeder en verdeel het spek erover.
Leg de vis in een ingevette ovenschaal en schuif hem in een voorverwarmde oven (200 ?C). Laat de vis in ? 15 min. gaar worden en het spek krokant. Lekker met gebakken minikrieltjes en gekookte sperziebonen.

Bron

C1000

Laatste reacties

menge161 avatar
menge161 03-06-2006

Hoi, ik heb dit gerechtje gisteren gemaakt en wij vonden het verrassend lekker! Bedankt. Trudy

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten