Pittige penne met gebakken tomaat en spekjes

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 23-02-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g pasta penne rigate (c1000)
zout
2 el olijfolie traditioneel
250 g gerookte spekreepjes
1 ui, gesnipperd
1 rode peper, ontzaad en in smalle reepjes
1 kg tomaten, in partjes
peper
4 el verse peterselie, fijngehakt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de pasta in weinig water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes krokant uit.
Voeg de ui en rode peper aan de spekjes toe en bak 2 min. mee.
Schep de partjes tomaat door het spek-uimengsel en bak op matig vuur tot de tomaat goed zacht maar nog niet stuk gebakken is. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Schep de penne met de peterselie door de gebakken tomaat en warm nog 1 min. al omscheppend goed door.
Lekker met een salade van groene sla met een dressing van olie, mosterd en citroen.

Bron

C1000

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten