1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Fricandeau onder een gouden dak

Fricandeau onder een gouden dak

  • Internationaal, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-02-2006

Ingrediënten 4 personen


500 varkensfricandeau
zout peper
3 eidooiers
50 g geschaafde amandelen
100 g boter of margarine



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wrijf het stuk vlees in met zout en peper. Roer de eidooiers en de amandelen door 30 gram zachte boter. Verwarm de oven voor op 200 gr C.

Bereidingswijze

Verhit 70 gram boter in een braadpan en braad het vlees rondom aan. Temper de hittebron en laat het vlees in ongeveer 25 minuten bijna gaar braden. Neem het vlees uit de pan en snijd het in plakken. Giet wat braadvet uit de pan in een vuurvaste schaal. Leg de plakken fricandeau tegen elkaar aan, in de oorspronkelijke vorm, in de schaal. Bestrijk de bovenkant met het botermengsel. Laat de schaal ongeveer 15 minuten in het midden van de oven staan. De fricandeau heeft dan een goudgeel dakje gekregen. Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld gefrituurde rozetjes van aardappelpuree (uit de diepvries) en peultjes of broccoli.

Serveertip

Vervang de varkensfricandeau eens door kalkoenfricandeau.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonjatestpagina


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonjatestpagina
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top