Scholfilets met zalmvulling

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-02-2006

Prima ovenschotel met een lekkere saus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-4-6 Scholfilets
-2 blikjes zalm
-Creme Fraiche
-Champignons
-0,5 l Visbouillon
-2 el witte brood kruim
-2 el cognac
-zout, peper
-1/2 tl tabasco
-citroensap
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

*Verhit de oven voor op 180 C.
*Verhit 60 g boter en roer er de bloem door. *Blijf roeren en laat de bloem in circa 3 minuten goudgeel kleuren.
*Roer er de bouillon door en breng aan de kook.
*Voeg de champignons toe en laat zachtjes koken tot de saus is gebonden.
*Roer de creme fraiche, de zalm, een scheutje citroensap, een mespunt nootmuskaat, de tabasco en het broodkruim door de saus en breng dit op smaak met zout en peper.

.

Bereidingswijze

*Verdeel de vulling over de huidzijde van de scholfilets.
*Rol de filets op en leg ze in een beboterde ovenschaal.
* Bestrijk de rolletjes met de gesmolten boter en zet de schaal 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de vis net gaar is.

Serveertip

Serveer dit gerecht met aardappelpuree of aardappelkroketjes met worteltjes

Laatste reacties

hilde1007 avatar
hilde1007 29-05-2006

vis kan ook feestelijk ogen,even meenemen dus

rhaz avatar
rhaz 11-04-2006

ook ik neem \'m mee, bedankt

nana_c avatar
nana_c 11-04-2006

Hallo Marcske, Dit lekkere recept heb ik meegenomen,mmm klinkt lekker, Bedankt, Jeannine

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten