1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Scholfilets met zalmvulling

Scholfilets met zalmvulling

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-02-2006

Ingrediënten 4 personen


-4-6 Scholfilets
-2 blikjes zalm
-Creme Fraiche
-Champignons
-0,5 l Visbouillon
-2 el witte brood kruim
-2 el cognac
-zout, peper
-1/2 tl tabasco
-citroensap



Prima ovenschotel met een lekkere saus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

*Verhit de oven voor op 180 C.
*Verhit 60 g boter en roer er de bloem door. *Blijf roeren en laat de bloem in circa 3 minuten goudgeel kleuren.
*Roer er de bouillon door en breng aan de kook.
*Voeg de champignons toe en laat zachtjes koken tot de saus is gebonden.
*Roer de creme fraiche, de zalm, een scheutje citroensap, een mespunt nootmuskaat, de tabasco en het broodkruim door de saus en breng dit op smaak met zout en peper.

.

Bereidingswijze

*Verdeel de vulling over de huidzijde van de scholfilets.
*Rol de filets op en leg ze in een beboterde ovenschaal.
* Bestrijk de rolletjes met de gesmolten boter en zet de schaal 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de vis net gaar is.

Serveertip

Serveer dit gerecht met aardappelpuree of aardappelkroketjes met worteltjes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top